top of page
  • Naďa Roštek, Zuzana Lešová

5 aktivít, ktorými spríjemníte home office nielen sebe, ale aj svojim deťom

Updated: Apr 9, 2021

Práca z domu a deti. Spomínate? Ešte pred rokom sa zdalo, že je to ideálna kombinácia. Dnes už vieme svoje. Jednoduché to nemáme nielen my, ale ani naše deti, ktoré prišli na dlhé mesiace o kamarátov, školu či škôlku. Aj preto vám prinášame 5 skvelých aktívít, vďaka ktorým zvládnete home office lepšie, efektívnejšie a oveľa príjemnejšie. Nielen vy, ale aj vaše deti.


Tento článok je skrátenou verziou e-booku Nadi Roštek a Zuzany Lešovej: S.O.S. Home office s deťmi - Family Aktivity Kit. Ak máte záujem o celý e-book, kliknite na obrázok.




DOMÁCA NÁSTENKA

Urobte si doma nástenku, na ktorej budete mať všetky dôležité termíny a časy. Deti tak budú vedieť čo ich čaká, kedy sa budú učiť, kedy hrať, kedy rodičia úradujú a kedy sa môžu hrať spolu. Spravte z detí nástenkárov a o zábavu je postarané.


TELESNÁ NA DOMA

Matej Tóth natočil s O2 v rámci svojej športovej akadémie videá s telocvikom na doma, vedeli ste? Sériu 5 až 7 minútových videí so statickým cvičením si môžete zacvičiť aj vo vlastnej obývačke. www.akademiamatejatotha.sk


EMERGENCY KIT

Pripravte sa na situácie, keď všetko zlyhá, a vy sa súrne potrebujete pripojiť na dôležitý meeting alebo dokončiť prácu. Majte po ruke krabicu s neopozeranými hračkami, online hru, rozprávku... hocičo vzácne!


EMOJI KARTIČKY

Ak ste doma, deti to vedia. Nech sú v akomkoľvek veku, vy pre ne predstavujete ostrov istoty. Ak však za vami prídu, keď ste práve na firemnom mítingu, tak je to problém. Ale niekedy je to pre ne nevyhnutné. Dopredu s tým počítajte. Pripravte si spolu kartičky so smajlíkmi/emoji. Postačí 5 kusov, ktorými môžu bez slov vyjadriť, ako sa cítia a či je problém „akútny“. Dôležité je dohodnúť sa s deťmi, čo ktorá kartička vyjadruje. Deti ich použijú tak, že v prípade potreby prídu za vami a bez slov vám ukážu kartičku.


RIDICULOUS

Aktivita, ktorú si môžete skúsiť napríklad raz za týždeň. Každý člen rodiny povie, čo sa mu v danom týždni fakt nepodarilo. Pokúsi sa to však porozprávať tak, aby z toho bola vtipná príhoda pre ostatných členov rodiny. Vďaka tomuto „kúzlu“ si vytvoríte odstup od problému a tejto ťažkej alebo trápnej situácii dáte inú energiu.

bottom of page